Sarp'ta 5 kilometreyi aşkın TIR kuyruğu

GÜRCİSTAN'ın yaz dönemi ile birlikte artan turizm potansiyelini gerekçe göstererek, oluşan araç yoğunluğunu azaltmak amacıyla TIR geçişlerine getirdiği sınırlama, Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda hayatı durdurma aşamasına getirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2013 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarp'ta 5 kilometreyi aşkın TIR kuyruğu

5 kilometreyi aşan yaklaşık bin 500 araçlık TIR kuyruğunun oluştuğu kapıda günlerdir bekleyen sürücüler, yaşadıklarına tepki gösterdi.

Gürcistan hükümeti, artan turizm potansiyelini gerekçe göstererek Ramazan Bayramı öncesi aldığı kararla araç yoğunluğunu azaltmak için TIR geçişlerine sınırlama getirdi. Uygulama ile daha önce 24 saat boyunca Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yapabilen TIR araçlarına, sadece gece yarısından sabaha kadar giriş izni verildi. Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan kapısı konumundaki Sarp Sınır Kapısı'nda uzun TIR kuyrukları oluştu. 5 kilometreyi aşkın TIR konvoyunun oluştuğu kapıda sürücüler 3 gündür bekleyişlerini sürdürüyor. İki parkı dolduran TIR'lar, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde tüneller de dahil olmak üzere sırada bekliyor. Gıda ve ilaç maddesi taşıyan TIR'lardaki bazı maddelerin bozulma tehlikesi yaşadığı belirtildi.

'BÜYÜK REZİLLİK YAŞIYORUZ'

TIR sürücüsü Osman Ay, "Gürcistan tarafı yolların yetmediğini, küçük araçlara öncelik tanıyacağını ileri sürerek bizi almıyor. Burada büyük rezillik yaşanıyor. Sahil boyu plajların yanından geçiyoruz. Kadınlar, kızlar denize giriyor. Bizden rahatsız oluyorlarmış. Bazı TIR sürücüleri kadınlara değişik bakıyormuş. Biz ülkemize dolar getiriyoruz ama 3 gündür sırada bekliyoruz" diye konuştu. Hüseyin Yedim de yaklaşık bir haftadır yollarda olduğunu belirtti. Yedim, "Toz toprak içerisinde sırada bekliyoruz. Gürcistan'ın bize yaptığını bizde onlara misilleme olarak yapsak belki bu durumu yaşamayız" ifadesini kullandı.

Sürücülerden İrfan Bıyıklı, "Gürcistan bizden 120 lira geçiş ücreti alıyor ama geçişimizi engelliyor. 3 gündür bekliyorum. Kuyruk Hopa'ya kadar dayandı" derken Aslan Zozik ise "Benim aracımda yağ var. Karşı tarafta müşteri bekliyor. Ama geçemiyoruz. 3 gündür buradayız. Bizim burada sahibimiz yok. Ne tuvalet ne banyomuz var" diyerek dert yandı. Hasan Semiz de Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya seslendiğini belirterek, "Hamzabeyli kapı da burası kapı değil mi? Buranın çocuğu olarak kapının sorunları ile neden ilgilenmiyor? Biz ülkeye döviz getiriyoruz, diğerleri Gürcistan'a eğlenmeye gidiyor” diyerek sorunla ciddi olarak ilgilenilmesi gerektiğine işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber